PowerWalking

Power Walking: Gezond en energiek wandelen met AWA Outdoor Sports & Training Center

Power Walking is een wandeling in verschillende tempo’s, waarbij je speciale technieken leert om het meeste uit je wandeling te halen. Het opstarten van wandelen is eenvoudig en toegankelijk, maar er zijn nog steeds enkele factoren waarmee je rekening moet houden, zoals schoenen, kleding en persoonlijke doelen. AWA Outdoor Sports & Training Center biedt een solide basis en heeft antwoorden op al je vragen.

Stimuleer je stofwisseling en verbeter je gezondheid

Wandelen is een van de beste dingen die je kunt doen voor je gezondheid. Het is de basis voor elk fysiek activiteitenprogramma en kan op de lange termijn je lichaam beschermen tegen chronische ziekten. Wandelen verbetert je humeur, bloedsuikerspiegel en kracht, en het helpt je om gezond ouder te worden.

Een effectieve wandelroutine

Een goede wandelroutine bestaat uit stevig wandelen in een tempo van minstens 100 stappen per minuut, ongeveer 150 minuten per week of 20 minuten per dag. AWA Outdoor Sports & Training Center biedt twee keer per week een uur lang stevig wandelen aan.

Wat heb je nodig voor Power Walking?

Voor Power Walking heb je alleen comfortabele kleding en schoenen nodig. Het kan je helpen om gezonder te leven en af te vallen. Wandelen biedt tal van gezondheidsvoordelen, zoals:

  • Verminderd risico op hartaandoeningen en beroertes
  • Verlaagd algeheel lichaamsvet
  • Verbeterde balans
  • Sterkere botten
  • Verlaagde bloeddruk, cholesterol en diabetes

Drie vormen van wandelen

Er zijn drie verschillende vormen van wandelen:

  1. Steady Walk: Haastig boodschappen doen, gemiddeld 4,5 km per uur
  2. Brisk Walk: Beetje buiten adem, maar tempo is vol te houden, met interval in snelheid en heuvels, gemiddeld 5 km per uur
  3. Power Walk: Hoogste niveau van lopen, gebruik armen de gehele tijd op volledige kracht, heuvels en intervallen in snelheid, gemiddeld 5,5 km per uur

Power Walking bij AWA Outdoor Sports & Training Center

Meld je nu aan voor een Power Walking les bij AWA Outdoor Sports & Training Center:

Elke woensdagavond van 20:00 tot 21:00
Elke vrijdagavond van 19:00 tot 20:00
Begin vandaag nog met het verbeteren van je gezondheid en conditie door middel van Power Walking!