Fietssporten

Ontdek de wereld van mountainbiken, wielrennen en Wattbike trainingen bij Awa-Outdoor!

Ontdek de veelzijdigheid van mountainbiken bij Awa-Outdoor! Hoewel de nadruk in Nederland vaak ligt op toertochten, bieden wij ook trainingen aan in marathon, downhill en freeride mountainbiken. Of je nu een beginner bent of een ervaren mountainbiker, onze website biedt een schat aan informatie over alle aspecten van deze opwindende sport.

Mountainbike training op verschillende locaties

Onze mountainbike trainingen worden gegeven op diverse locaties en leren je alle belangrijke technieken, zoals remmen, bochten nemen, klimmen, sturen, afdalen, houding en traptechniek. De lessen worden georganiseerd onder auspiciën van de NTFU, waardoor je verzekerd bent van kwaliteit en eventueel een verzekering voor je mountainbike tijdens de trainingen.

We bieden trainingen aan op zaterdag en zondag. Schrijf je nu in en geniet van alles wat mountainbiken te bieden heeft!

Start2Bike: 5-weekse cursus

Twee keer per jaar organiseren we een 5-weekse Start2Bike cursus, verzorgd door Awa Outdoor Sports. Houd de Start2Bike website in de gaten en schrijf je in! Deze cursus heeft al veel deelnemers een geweldige ervaring en een compleet nieuw inzicht in mountainbiken geboden. De kosten bedragen €37,50 per cursus via de NTFU.

 

Gratis proefles!

Wil je eerst kennismaken met mountainbiken? Meld je dan aan voor een gratis proefles!

Techniek training en MTB beheersing

Bij Awa-Outdoor ligt de focus op techniek training en MTB beheersing. Je zult nooit uitgeleerd raken en er is altijd ruimte voor verbetering. We helpen je om je angsten te overwinnen en je ontspannen te voelen op je mountainbike, waardoor je techniek verbetert en je meer plezier beleeft aan de sport.

Wielrennen: de populaire sport in Nederland en daarbuiten

Wielrennen is enorm populair in Nederland en daarbuiten. Awa-Outdoor biedt een solide basis trainingsopbouw die voor iedereen toegankelijk is. We besteden aandacht aan techniek, materiaal, voeding en kleding. Vanaf maart organiseren we Fiets Fit Race clinics in samenwerking met de NTFU. Schrijf je in en verbeter je race klimmen, bochten, remmen en souplesse.

Wattbike training: de ultieme indoor fietservaring

De Wattbike is ontworpen om een realistische indoor fietservaring te bieden voor sporters van alle niveaus, van beginners tot Olympische atleten. In ons Wattbike Test & Training Center Enschede kun je terecht voor een uitgebreide sportkeuring, inspanningstest en persoonlijke trainingsbegeleiding. Train gericht op klimmen, wattage, traptechniek, snelheid en hartslagzones en werk effectief naar je doelen toe. Onze Wattbike trainingen en testen worden uitgevoerd in samenwerking met Fysio Stokhorst, Ronald Lassche.